Свързани новини

01.02.2016 15:15

Брюксел на бунт срещу Кристалина

Видян 26020 пъти | Коментари 0
Гласували 8 рейтинг: 4.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна


     Председателят на Европейската комисия Юнкер, трима еврокомисари, 4 държави – членки на ЕС и британски евродепутат са пропищели от Кристалина Георгиева. Общият им потрес е от факта, че тя харчи времето и парите на Европа не за работа в своя ресор – бюджета на Съюза, където вече има 12 милиарда дефицит още в първия месец на годината, а за личната си кампания за шеф на ООН. Всичко това описва като своя челна новина авторитетният сайт EurActiv.
Цитира се писмо на близкия до Камерън британски евродепутат от торите Дейвид Кемпбъл Банерман, който пита вицепрезидента на ЕК от България по каква причина използва европейски пари за личната си кампания в нарочно питане в Европейския парламент. „Тя не е кандидат за генерален секретар на ООН от Общността”, категорични са от Брюксел и не могат да обяснят нито програмата й – вчера на среща на Африканския съюз, онзи ден в Япония, а днес и през следващите дни в САЩ – никое от тези посещения няма общо с работата й на еврокомисар по бюджета и човешките ресурси. Всичките са насочени към манията да оглави ООН.



Георгиева не коментира, както навремето не коментираше пред 19 минути намесата си в избора на шеф на БНБ, нито пък била ли е агент на ДС или работи ли за друга спецслужба в момента.
Евродепутатът Банерман пита председателя Юнкер защо допуска подобно навлизане от страна на Георгиева чрез нейните посещения, които не са в ресора й, в работата на цели трима нейни колеги от Комисията. Става дума за вицепрезидента и върховен представител по външната политика Могерини от Италия, за комисаря по хуманитарните въпроси Стилиандис от Гърция и за комисаря по развитие Мимика. Той намира подкрепа в бившия евроминистър на Ирландия Рош, който също открито атакува Кристалина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от