Свързани новини

29.01.2016 16:38

Без да са ясни участниците започват преговорите за Сирия в Женева

Видян 2592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Насрочената за днес среща в Женева за търсене на мирно решение на кризата в Сирия стартира при голяма неяснота кой точно ще вземе участие в нея, съобщави БНР. Очаква се само началният стадий на конференцията, който ще се състои от непреки преговори, да продължи 2-3 седмици, а като цяло тя може да се проточи и до половин година.


Конференцията се свиква в отговор на резолюция на Съвета за сигурност на ООН от края на миналата година. Предвидено е на нея да се търси компромис между правителството в Сирия и опозицията.


Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура не се ангажира с никакви конкретни прогнози за позитивни резултати на конференцията. Той направи емоционално обръщение към поканените участници: Пет години продължава този конфликт и това е твърде много. Ужасът е пред очите на всички. Ние разчитаме на вас да надигнете глас, за да кажете стига, това е достатъчно. Вече видяхте достатъчно конференции. Този път не можем да се провалим. Искам да кажа на всички, които идват на тази конференция от Сирия или извън нея, че се нуждаем от тяхната способност за компромис.


Все още не е ясно дали и кои представители на сирийската опозиция ще се включат в преговорите в Женева. Днес бе съобщено, че вероятно представителите на сирийското правителство и на опозицията ще се появят край масата за преговори едва утре. За някои опозиционни групи Би Би Си предаде, че били "на път".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се