Свързани новини

28.01.2016 17:10

СОС прие бюджета на София за 2016 г.

Видян 1522 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният общински съвет прие бюджета  на София за 2016 г. Той е в размер на 1,26 млрд. лв. От всички 59 общински съветници "за" гласуваха 47 души (ГЕРБ има 30). Десет съветници от Местна коалиция БСП лява България и Коалиция Сердика (АБВ) гласуваха "против". Венцислав Мицов и Светослав Витков от Група 5 се въздържаха.


На заседанието вчера бяха отпуснати 85 милиона повече за града спрямо проекта на Общината. 66 млн. лв. от тях ще бъдат използвани за капиталовата програма, защото тя е 300 милиона по-малка от миналогодишната. Причината е, че в третата година на програмния период правителсвото не успя да пусне нито един от големите еврофондове. Според проекта  капиталовата програма трябваше да бъде 365 млн. лв, а сега тя ще бъде 421 млн.лв. Но не 715 млн. като през 2015 г.


Заложените собствени приходи са 589 млн. лв., със 7 млн. лв. повече от миналата година.


„С бюджета за тази година започваме изграждането на третата линия на метрото, продължаваме ремонта на основни улици и булеварди, изграждане на велоалеи и нови бус-ленти и отделяме над 36 млн. лв. за ремонт и поддръжка на квартални улици“, заяви кметът Йорданка Фандъкова.


 


2,2 млн. лв. са средствата за нова спортна инфраструктура и подпомагане на детско-юношеския спорт, за което започва специална програма. 3,5 млн. лв. са предвидени за разширяването на общинската полиция и на системата за видеонаблюдение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец