28.01.2016 15:51

Глобяват почистващите фирми с 1,19 млн. левa

Видян 1226 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Неплатените средства на фирмите, ангажирани с почистването на снега в урбанизираната територия на Столичната община възлизат на 1,19 млн.лв. за период от началото на месеца до 20-и януари. Столичната община плаща само за качествено свършена работа“, заяви пред БТА директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева.


От 17- и до 26-и януари от Инспектората са санкционирали 507 нарушители за непочистени тротоари и в това число и за непочистени висулки.


По думите на Веска Георгиева затруднения са възникнали при обработката на улиците с обществена значимост и вътрешнокварталните улици. Всички тези отклонения от изискванията на техническите спецификации са обхванати по време на контролната дейност, каза Георгиева. Изпращани са съобщения за неизпълнения, обобщават се и санкциите.


За обективното състояние на уличната мрежа следи и специална техника на Столичната община- т.нар. патрул за следене на състоянието на пътя, единствен по рода си в България.


 


В реално време, автомобилът, снабден със смартфон дава информация за състоянието на пътната настилка. Информацията се изпраща веднага на кмета на София, на Столичния инспекторат и всички заинтересовани институции. „Показанията на датчиците не могат да бъдат манипулирани“, подчерта Георгиева.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали