Свързани новини

26.01.2016 15:02

Дават болниците ни на фармагигантите

Видян 3946 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Иде вълна от фалити и последваща приватизация на качествените държавни болници, научи 19 минути от източник в правителството. Напомняме, че през миналата година, по предложение на здравния министър Петър Москов, кабинетът Борисов 2 прие, че ще осъществи раздържавяване на десетки лечебни заведения, в това число дори и Института за спешна медицинска помощ Пирогов. Въпреки че пред медиите премиерът обяви, че „Москов ще оттегли предложението” и няма да се дава ход на подобна приватизация, съответното решение на Министерския съвет си съществува и никой де юре и де факто не го е отменял.



Това си е много по-съществена тема за вота от забранените от ЕС ваксини, които внесохме от Турция, както и от нашите, които изнесохме с фалшив сертификат и лъжа на министъра, подписана в негов отговор на депутатско питане.
Нещо повече, вече стартираха процедури по приватизация на болници в Пловдив и Плевен. Път към разоряването и раздържавяването на 9 от най-ценните лечебни заведения насред центъра на София беше осъществено по идея на министър Москов. Той ги обедини в нещо, кръстено УБ-9 и де факто върна Медицинската академия от времето на Тодор Живков. Лекарите там протестираха, в това число и под прозорците на МС, казаха какво ще се случи, но никой не ги чу. Направихме се, че вярваме на увещанията на министъра как загубите ще се изпарят. А те се увеличиха стремително. Резултатите са плачевни – загубата е 48 млн. лв., а задълженията към доставчици са 32 млн.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.