18.01.2016 14:28

КЗП: Телекомите не могат да отказват прекратяване на договор

Видян 1224 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Комисията за защита на потребителите е забранила на два от телекомите да отказват, без каквито и да било договорни или правни основания, на абонатите си прекратяване на контрактите си с тях. В момента операторите обжалват заповедите, уточнява Инвестор.


Единият от тях отказва разтрогване на договорните отношения, ако клиентът му не подаде заявлението за прекратяване точно в обекта, в който го е сключил. Оказва се обаче, че подобна уговорка не е залегнала в условията на оператора, с които потребителят се съгласява при обвързването си с търговеца.


Другият телеком пък принуждава потребителите да отправят типови предизвестия за прекратяването на контракта. Независимо, че общите условия на дружеството допускат писменото предизвестие да бъде подадено, както по образец, така и в свободна форма, на практика търговецът изисква от абоната си да попълни бланка, която се предоставя в търговските му обекти. Освен това заявлението трябва да се подаде точно месец преди изтичането на договора, като в противен случай той не се прекратява.


Тези действия на търговците неоснователно създават трудности на потребителите и представляват нелоялни търговски практики, смятат от КЗП. Комисията е категорична, че те следва да бъдат преустановени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец