Свързани новини

18.01.2016 10:44

Изчистиха и булеварди, и квартални улици

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     София беше изчистена по-добре от всякога, въпреки падналия над 35 см сняг, какъвто не сме виждали от 4 г. За първи път от дълги години и Околовръстният път беше ометен до асфалт и то във всички платна. Заедно с бул. България, също обработен от ЗМБГ, това бяха най-добре третираните артерии в милионния град. За първи път се чистиха и улици извън мрежата на градския традския транспорт, при това не само в центъра. Също за първи път видяхме и почистени от концесионерите тротоари.


Кметът  Йорданка Фандъкова, която денонощно контролира работата, заяви, че „цялата налична снегопочистваща техника е на терен. Изпълняват се обработки срещу заледяване и избутване на снежна маса от пътните платна. Започнало е веднага и почистването на спирките на градския транспорт и подходите към подлезите.Над 100 снегопочистващи машини обработват пътните платна срещу заледяване.“


„На заседанието на оперативния щаб възложих на почистващите фирми да започнат почистване и на улици в кварталите. С приоритет се чистят улиците до училища, детски градини, болници и поликлиники. Целта е да осигурим нормалното започване на работния ден при зимни условия.  Снежната покривка в София е средно 30 см, като в по-високите части на града е до 40-50 см.“, каза още вчера градоначалникът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.