17.01.2016 11:35

Червен код в 3 области заради валежи, Смолян обяви бедствено положение

Видян 2711 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Червен код е обявен за 3 области в Южна България – Смолянска, Кърджалийска и Хасковска заради интензивни валежи от дъжд и сняг. В Смолян е обявено и бедствено положение, след като река Черна преля на места, наводнени са промишлени сгради и някои приземни етажи на жилищни сгради. Не се налага евакуация на хора, предаде БГНЕС. Силните валежи продължават и днес, количествата в Кърджалийско, Хасковско и Смолянско ще бъдат около и над 65 л/кв.м.


 


Оранжев код е обявен в 13 области на Северна, Централна и Южна България заради силните снеговалежи. Кодът е в сила за областите Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Ловешка, Плевенска, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска и Шуменска. В тези области снеговалежите ще продължат, като очакваните количества ще бъдат между 40-60 л/кв.м., като в Ямболска област дъждът ще преминава в сняг.


 


Жълт код е обявен в 10 области на Западна и Североизточна България за интензивни валежи от сняг. Кодът е в сила за областите Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, София град, София област Видинска, Монтанска, Врачанска, Силистренска и Добричка, като в Добричка област жълтият код е и за силен вятър. В тези 10 области снеговалежите ще продължат. За денонощието се очакват количества между 20-30 л/кв. м. За Добричка област се очаква снеговалежите да достигнат също количества между 20-30 л/кв. м. Във вътрешността на областта дъждът ще преминава в сняг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп