01/04
15.01.2016 13:16

България е световен шампион по изчезване на населението, твърди акад. Петър Иванов

Видян 4042 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Процентът на намаление на раждаемостта във Варна е направо чудовищен – 23,0%, или цели 230 промила (!) по-ниска раждаемост само за една година, казва директорът на Демографския институт акад. Петър Иванов в анализ за Епицентър.бг.    



     Автор: акад. Петър Иванов
      
Преди време, след една година работа по правителствена задача за усъвършенстване на Националната демографска стратегия, два института на БАН със стотици учени на щатни длъжности представиха доклад, в който съвсем сериозно говорят за нулев естествен прираст на населението на България, т.е. за изравняване на новородените и на умрелите през годината. Те подчертават, че това щяло да стане... с увеличаване на раждаемостта и с намаляване на смъртността...

От БАН не казват, как точно ще стане това хубаво нещо на практика. Академиците предлагат да внесем отвън, включително от Близкия изток и от Африка, около 380 000 души, с тях сме щели да си решим демографския проблем. Докладът беше обсъден и приет от министъра Ивайло Калфин и компания в Мраморната зала на БАН с аплаузи.

Демографките истини обаче са съвсем други.

Неотдавна сайтът на ЦРУ (www.cia.gov) публикува нови данни за демографското ни състояние. Смъртността е 14,44 промила. С този показател ние заемаме 3-то място в света веднага след Лесото и Украйна, пред Гвинея-Бисау, Чад, Афганистан и др. Украйна е с малко по-висока смъртност от нас – 14,46 промила (разлика с две стохилядни), а Лесото е с 14,89 промила. Пред 9 години бяхме на 19-то място, бързо и стремително се качихме на едно първите места в тази печална класация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…