Свързани новини

11.01.2016 12:24

Зам.-главният прокурор образува проверка срещу Москов

Видян 3971 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Прокуратурата е образувала проверка срещу неизвестен извършител за ваксините и последвалите действия на екипа на здравния министър Петър Москов. Ревизията е възложена на ДАНС, Дирекцията за борба с корупцията по високите етажи на властта, която е иззела документи от БНТ от втората част от неизлъченото предаване на Валя Ахчиева по темата и е започнала разпити на замесените лица, предава Афера.
Странното е, че проверката е образувана от зам.-главния прокурор Ася Петрова, а не от градското обвинение, което според добре осведомени източници се държи настрана. Както е известно един от столичните прокурори Христо Динев е брат на съветника на Москов - адв. Иванка Кръстева.
От събраните до момента данни за действията на екипа на здравния министър, може да се направи извода, че точно той и приближените му - адв. Иванка Кръстева (вече и подуправител в НЗОК от 2015 г.), и Тома Томов, който освен съветник на Москов е и член на Надзорния съвет на НЗОК, са извършили национално предателство, твърди Афера.
Сайтът припомня и, че министърът е в близки бизнес отношения с турското правителство.   Началото е поставено при уговарянето на бартер с ваксини между България и Турция, който се маскира зад имитация на ''дарение''.
 "В главните бизнес партньори на Москов и сие влизат скандалното адвокатско съдружие Ърнст енд Янг, Бул Био – НЦЗПБ, Соломед и др. Основният бизнес кръг, който сглобява схемата е Ърнст енд Янг – Великобритания; Ърнст енд Янг – Турция и Ърнст енд Янг – България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...