Свързани новини

08.01.2016 09:55

”Воините на Один” се надигат срещу "ислямските натрапници" във Финландия

Видян 2055 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Крайнодесни отряди за самоотбрана, представящи се като Воините на Один (върховният бог в скандинавската митология), са се появили в последните 5 месеца в редица градове на Финландия, за да пазят местните жители от, по думите им, "ислямските натрапници", изрази своето безпокойство финландското правителство, предаде БТА.


"Организирането на улични патрули е проява на екстремистко поведение. Това не води до повишаване на сигурността на населението", заяви вътрешният министър Петери Орпо. Той подчерта, че тези милиции нямат право да използват сила.


Според полицията някои членове на тези отряди са свързани с неонацистки движения.


"Нападането не е част от принципите ни. Става дума единствено за защита. Всеки има право да се защити, когато бъде нападнат. Ние се защитаваме и повикваме полицията", увериха членове на тези отряди през местен вестник.


Според воините, общата им численост е около 500 души в цялата страна. В сайта си "Воините на Один" заявяват, че "ислямските натрапници" увеличават несигурността във Финландия и призовават "патриотите и критиците на миграцията" да се присъединят към тях.


През новогодишната нощ в Хелзинки е имало необичайно високо равнище на сексуални посегателства, като тези в германски градове и главно в Кьолн. Такива посегателства са били осъществени още в Цюрих (Швейцария) и Залцбург (Австрия).


"Такива случаи на посегателство не е имало нито на миналата Нова година, нито в други случаи. Това е напълно ново явление в Хелзинки", заяви заместник-началникът на полиция в Хелзинки Илкка Коскимаки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат