Свързани новини

07.01.2016 15:33

В Кьолн: Дръжте се любезно с мен. Госпожа Меркел ме покани

Видян 3490 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Полицейският доклад за събитията в Кьолн в новогодишната нощ показва, че нападателите са унищожавали документите си пред очите на полицаите с думите, че утре ще получат нови. "Дръжте се любезно с мен. Госпожа Меркел ме покани”, казал един от тях, съобщава Гласове.

Скандалът около събитията в Кьолн в новогодишната нощ придобива нови подробности. На 7 януари германският в. Билд публикува доклада на полицията, в който подробно се описва какво точно се е случило на площада пред Кьолнската катедрала и до гарата.

Както вече стана известно, около хиляди млади хора, най-вече с "арабски и северноафрикански вид", се разделили на групи и извършили нападения над жени. Досега само в Кьолн в полицията са постъпили сто жалби от пострадали, в които те съобщават за тормоз, изнасилване, малтретиране и грабеж. Около 50 жалби са подадени в Хамбург, има подобни случаи и в Берлин, Дюселдорф и Щутгарт, но дали те са свързани помежду си не е известно.

В доклада за ситуацията в Кьолн, се посочва, че повечето от нарушителите на реда са били в състояние на алкохолно и наркотично опиянение. Те се събрали на площада между гарата и катедралата  до настъпването на Новата година, умишлено пускали фойерверки срещу други хора там, както и срещу полицаите, хвърляли бутилки. "Дори появата на полицията и предприетите мерки не накарали тълпата да прекрати това, което правела както пред сградата на гарата, така и вътре", се казва в доклада.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма