06.01.2016 12:23

СЕМ сезира Офком заради филма на Ал Джазира - България, моя земя

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     СЕМ ще сезира британския регулатор Офком заради филма България, моя земя на телевизия Ал Джазира. Това каза Мария Стоянова, член на СЕМ и официален представител на България в групата на европейските регулатори ЕРГА, предаде Фокус.


По думите ѝ, СЕМ не само има възможност да бъде активен по случая, но и на първото заседание на регулатора след празниците, на 5 януари, тя е предложила на колегите си да сезират британския регулатор, тъй като телевизия Ал Джазира е регистрирана за излъчване на територията на Европа именно във Великобритания. „Взехме решение с останалите членове на СЕМ в спешен порядък да прегледаме отново филма за съответствие с Директивата за аудиовизуалните медийни услуги”, обясни тя. „Възнамеряваме в най-кратки срокове да се обърнем с писмо към нашите колеги във Великобритания. Ако те преценят, че има нарушение според техния закон, тогава ще бъде наложена санкция според британското законодателство”, допълни Стоянова.


Скандалният филм на Ал-Джазира, излъчен по катарската телевизията на 16 декември, предизвика лавина от гневни коментари заради изопачената българска история и преиначените думи на героите.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей