Свързани новини

30.12.2015 13:51

50 млн. лапнал Лютви Местан

Видян 5902 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Функционери от ДПС разкриват шокиращи данни за корупция, вихрещи се в партията и белязали двегодишния председателски период на Лютви Местан.



"Той съумя да създаде собствена икономическа империя. Разцветът на бизнес кръга около Лютви Местан стартира през пролетта на 2013-та, когато за министър-председател бе избран Пламен Орешарски, пише Уикенд. Под прякото ръководство на Местан бяха 4 министерства - на земеделието и храните, на младежта и спорта, на околната среда и водите и на труда и социалната политика. С изключение на Хасан Адемов, който е честен човек и не се забърква в далавери, всички други посочени от Лютви Местан министри, зам. министри и шефове на агенции му носеха чанти с пари. Беше нещо страшно!", разкрива функционер от ДПС.

За ковчежник на Лютви Местан мнозина посочват бившия областен управител на Пловдив и настоящ депутат Веселин Каймаканов. Зализаният политик чрез брат си Благой Каймаканов и баща си Йордан върти частната електроцентрала на Лютви Местан край пловдивското село Цалапица. Електроцентралата произвежда ток от биомаса, който е изкупуван на рекордно високи цени от държавата.

Централата за оползотворяване на животинска мазнина с таен собственик Лютви Местан по документи се води собственост на дружеството Биона Газ и е за 1,5 мегавата. Съдружници в нея с равни дялове са фирмите Атаро клима на приближения до Местан бизнесмен със спорна репутация Атанас Рогачев и М-тек. Инвестицията е за над 4 милиона евро. Суровината за електричеството от биомаса идва от фермата с 1800 крави, за която упорито се мълви, че пак е собственост на Лютви Местан. Иначе на книга фермата е собственост на бащата на депутата Веселин Каймаканов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!