29.12.2015 10:41

Ислямска държава разпределя „военната плячка“ чрез министерства

Видян 1224 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Ислямска държава е организирала министерства, които да разпределят „военната плячка“, за каквато джихадистите смятат например робите, както и да контролират експлоатацията на природните ресурси като петрола. По този начин терористичната организация е създала правителствени инструменти, които й позволяват да управлява големи части от Сирия, Ирак и други райони, предаде Ройтерс.

   Йерархичната бюрокрация, включително дребните дрязги между чиновниците, както и издаваните закони под формата на религиозни декрети (фатва), са описани в детайли в секретни документи, придобити от американските специални части по време на операцията в Сирия през месец май, при която командосите убиха „финансовия министър“ на ИД Абу Саяф.



   Например, един Диван, който може да се приеме за еквивалентен на министерство в правителство, се занимава с природните ресурси, включително търговията с антики от древните империи. Друг управлява „военната плячка“, включително робите.



„Ислямска държава е инвестирала в държавността и образа на Халифат повече от всяко друго джихадистко предприятие. Официалната организация, освен че е практична заради контрола над толкова много различни територии и големи градове, също така подсилва и идеята за държавност“, отбелязва анализаторът Аймен Ал Тамими от мозъчния тръст Middle East Forum, който е експерт по структурата на ИД.



Документите показват още как „методичната и ориентирана към данните“ ИД управлява петролния и газовия сектор под свой контрол, въпреки че това не е толкова сложна операция, посочва Амос Хощайн, върховен представител на Държавния департамент за енергийния сектор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни