Свързани новини

16.12.2015 10:02

Путин към Кери: Г-н държавен секретар, много уморен изглеждате

Видян 1629 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   САЩ не се стремят да изолират Русия, заяви държавният секретар Джон Кери, който разговаря в продължение на над 3 часа с руския президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс. Още при посрещането, властелинът на Кремъл се обърна към американския дипломат с думите: „Г-н държавен секретар, много уморен изглеждате, почивайте си повече“. Основната част от разговорите протече при закрити врата.


   След срещата  Кери заяви, че страната му не води политика, чиято цел е руската изолация. "САЩ и Русия говорят честно за разногласията помежду си, но търсят и подход за подобряване на отношенията“, заяви той. По думите му Вашингтон е съгласен с Москва по основния подход към ситуацията в Сирия, в това число и по въпроса, че страната трябва да остане единна. Кери посочи, че Русия и САЩ се движат в една посока по сирийския въпрос. На срещата е бил дискутиран и обмена на данни за локацията на антитерористичните операции в Сирия. Кери обяви, че САЩ са готови да работят с Русия за разгрома на ИДИЛ. По думите му, въпреки разногласията двете страни, могат да постигнат напредък по редица въпроси и да работят ефикасно. Според Кери след разговора с Путин Вашингтон и Москва са сближили позициите си по въпроса за терористичните групировки в Сирия и са на едно мнение, че за терористи ще се смятат ИДИЛ и групировката Джебхад ан Нусра, които за никого не е тайна, че се подкрепят от САЩ и са част от т.н. „демократична опозиция“.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей