Свързани новини

13.12.2015 16:12

Давутоглу да се извини за кланетата в Тракия и да пусне журналистите от затвора

Видян 2190 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България трябва да поиска няколко неща от пристигащия утре  у нас турски премиер Давутоглу.  След като в началото на  тази година не осъдихме  арменския геноцид, извършен от поробителите, редно е поне да поискаме извинение за кланетата над българските тракийци и съвършено незаконното отнемане на имуществото им, за което комшиите още не са се разплатили с нас. Стотици хиляди българи стават жертви на погромите през 1913 г. – едни са убити, а останалите са прокудени от домовете си в днешната европейска част на Турция против международното право. Тя ни дължи милиарди евро по този повод. Ние на нея – нищо не дължим.

Другото, което сме длъжни да направим като членове на Евросъюза е да поискаме незабавно освобождаване на тримата видни турски  журналисти, хвърлени в затвора, заради разкритията си за връзките на фамилия Ердоган с Ислямска държава, доказани с документи и снимки, както и за анализите си за нарушаването на правата на човека в Турция. Тези работи са непростими, ако действително изповядваме демократични ценности.

В момента Давутоглу е наврян в миша дупка, след споразумението между САЩ и Русия за подкрепа на кюрдите, за което ще четете на стр.11 и след като решението му да свали руски самолет над Сирия едва не вкара НАТО във война с Путин, която никой, освен ислямисткия режим в Анкара не желае. 

Още повече, Съветът за сигурност на ООН ще разгледа днес настояването на Ирак за изтегляне на незаконно окупиралите негови територии турски войски. А след превземането на Хомс от Асад, руснаците и армията на Сирия са на път да затворят границата на арабската държава с Турция. Това ще доведе до секването на бежанската вълна и до прекратяване на незаконната търговия с петрол и памук, която върти ИДИЛ/ДАЕШ през комшиите ни.

България най-накрая трябва да се откаже, против разумната позиция на Брюксел, да бъде единствената страна, която подкрепя желаното от Анкара окупиране на зона 40 на 100 км в Сирия. И Вашингтон поиска след свалянето на руския самолет Турция да забрави тези мераци и да възстанови нормална граница със Сирия.

Ясно е, че Давутоглу ще поиска в София преместването на десетки, а може би на стотици хиляди „бежанци” (част от онзи ½ млн., който Анкара иска да натресе на ЕС) от неговата страна у нас, финансирано от Англия на Камерън, заради което британският премиер ни посети. 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния