Свързани новини

12.12.2015 14:12

Борисов: Ако се разклати властта - избори 2 в 1

Видян 3049 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  

"Аз съм се клел пред Реформаторския блок, че няма да се кандидатирам за президент. Ако те решат обаче да клатят властта, сега през зимата ще е безумие да правим предсрочни избори. А есента на другата година има президентски избори и така отиваме към "2 в 1".

Това каза в интервю за Дарик министър-председателят Бойко Борисов. На въпроса "Ще се явите ли за президентските избори в такъв случай", премиерът отвърна лаконично: "Ще го мислим."

Борисов беше категоричен, че ГЕРБ има един верен вариант, ако Реформаторите разклатят стабилността и излязат от управлението, и това са предсрочни избори заедно с президентския вот. "До есента ще управляваме в малцинство с Патриотичния фронт и АБВ", обясни той.

На въпрос, дали ще се стигне до нова коалиция, Борисов заяви: „Нека да оставим, все пак до този момент към мен никаква официална информация не е дошла. Да ги оставим сами да вземат решение, ако ще взимат, и тогава да коментираме. До този момент по никакъв начин, нито министрите, които са в кабинета, нито някой ми е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт”.

Относно твърденията на министъра на правосъдието в оставка Христо Иванов, че е зависим от главния прокурор Сотир Цацаров, премиерът заяви:

 "Иванов има две лица. Едното е пред мен, когато дойде пред мен и ми каза, че съм най-добрият министър-председател и е готов да работим заедно, когато дойде и се прегърнахме и си говорихме за нещата, които променихме в Конституцията, само хубави неща, и сега изведнъж другото - той излиза и казва нещо, което изобщо не е така", отрече Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.