Свързани новини

12.12.2015 10:22

Ирак призова ООН да озапти Турция

Видян 2451 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Багдад е внесъл в Съвета за сигурност на ООН писмо, в което се оплаква от изпращането на турски войници в Северен Ирак, съобщи посланикът на САЩ Саманта Пауър.


Иракският представител в световната организация Мохамед Ал Алаким е връчил писмото на Пауър в качеството й на председател на Съвета през месец декември, за да го разпространи сред останалите 14 членове, предаде БТА.


В писмото иракският представител изтъква растящата тревога на правителството си от настоящата ситуация и настоява Съветът за сигурност да поиска от Турция да изтегли войските незабавно, окачествявайки турското военно нахлуване като "крещящо нарушение на международното право".


Турция разположи миналата седмица около 130 свои войници с танкове и артилерия в лагер на кюрдските бойци пешмерга в Северен Ирак, където Анкара обучава кюрдите за нападение на държания от ИД град Мосул. Това предизвика гневна реакция от Багдад.


Саманта Пауър потвърди позицията на САЩ, че всякакво разполагане на войски в Ирак трябва да става със съгласието на иракското правителство. Тя настоя за продължаване на диалога между Ирак и Турция за намиране на решение.


Турският президент Тайип Ердоган заяви, че подаденото от иракското правителство оплакване в Съвета за сигурност на ООН не е честна стъпка, предаде Ройтерс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв