Свързани новини

08.12.2015 12:18

България ще фалира до 2020 г.

Видян 3718 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Бившият вицепремиер и министър по времето на годините на ускорен икономически растеж с 5-6% годишно Николай Василев направи ужасяваща прогноза за развитието на държавата през следващите години. „Опасно е и е неизбежно това, което се случи в страната ни. Няма значение кой управлява в България, защото всеки, който дойде на власт трупа дългове и се оправдава с предишните. Ще ви покажа нагледно какво се случва с икономиката ни с левчетата, които съм донесъл. Дългът през последните години нараства. Най-добро е положението през 2008 г. (б.р. кабинетът Станишев, в който Василев е министър на държавната администрация), но след това икономиката ни започва да върви надолу.Рекорд беше отбелязан миналата година, когато дългът ни скочи най-много. С това, което беше прието в бюджета за теглене на нови 5,3 млрд. лв. заем, борчът на държавата ще се увеличи 3 пъти за 8 години”, заяви икономистът с кариера във водещи западни финансови институции по бТВ.



Ето я и смразяващата му прогноза какво ни чака в недалечното бъдеще – само до 4 години: „Ако по този начин продължаваме, през 2020 година ще се стигне до фалит”. Каква е причината според Василев: „У нас има слаби управляващи. Ако винаги харчиш повече, отколкото имаш, ще фалираш. Но основната им грешка е, че толкова много сектори не се реформират. Разочарован съм от липсата на реформи”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените