Свързани новини

05.12.2015 09:49

ФБР: Стрелбата в Калифорния е терористичен акт

Видян 2216 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Стрелбата в Калифорния, при която бяха убити 14 души тази седмица, ще бъде разследвана като терористичен акт, обяви Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР), предаде Фокус. „Открихме доказателства, които ни показаха, че е имало сериозно планиране на атаката“, заяви Дейвид Боудич, помощник-директор на ФБР в Лос Анджелис.
Разследващите също обявиха, че не са имали данни за двамата нападатели преди атаката, въпреки информацията, че двойката или един от тях са били в контакт с хора, които са били обект на разследване на ФБР – завършено или текущо.
Стрелците в Калифорния може да бъдат свързани с терористи, въпреки че американските власти нямат доказателства, че са принадлежали към терористична групировка, каза пред репортери директорът на ФБР Джеймс Коми. „Досега ние нямаме данни тези убийци да са част от организирана голяма групировка или част от клетка. Няма никаква индикация и да са част от терористична мрежа“, каза Коми. Освен това, ФБР не разполага с информация, дали нападателите са действали по нареждане на терористичната групировка „Ислямска държава“ или сами са взели решението за атаката.
Джеймс Коми призна, че по случая действително има много неизвестни.



Жената, която участвала в терористичната атака в Калифорния - Ташфеен Малик е изразила своята подкрепа за терористичната групировка „Ислямска държава“ точно в момента, когато се е случило нападението. По-рано беше съобщено, че във „Фейсбук“ Ташфеен Малик е публикувала съобщение, в което се кълне във вярност към Абу Бакр ал Багдади. Съобщението на Малик е било публикувано от профил с друго име. Това е разкрил един от източниците, без да уточнява как е било установено, че имено жената е публикувала поста. По думите на представител на социалната мрежа, съобщението на Малик впоследствие е било отстранено от администраторите заради нарушаване на правилата за употреба, които забраняват екстремистките призиви във „Фейсбук“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и