Свързани новини

04.12.2015 11:22

Камерън: Обсъдихме сигурността, миграцията и справянето с контрабандата

Видян 1351 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерите на Великобритания и България Дейвид Камерън и Бойко Борисов обсъдиха въпросите на сигурността, миграцията и справянето с контрабандата, предаде БГНЕС. Важно е да разбием ДАЕШ (арабския акроним за Ислямска държава – бел. ред.) там, където тя съществува – в Ирак и в Сирия. Това заяви в София британският премиер Дейвид Камерън по време на съвместния му брифинг в Министерски съвет с министър-председателя Бойко Борисов.


В изявлението си Дейвид Камерън съобщи, че с Борисов са разговаряли по три важни теми - реформите в ЕС, борбата с тероризма и бежанската криза. Британският премиер каза още, че за противодействието на терористичните заплахи е необходимо повече обмен на информация. „Много е приятно да съм тук в София. Това е първото ми посещение в качеството на британски премиер и първото посещение на британски премиер от 16 години насам. Взаимоотношенията ни имат значение за нашата сигурност и благоденствие. Нашите въоръжени сили се обучават заедно. Участвахме в две многонационални учения“, заяви Камерън и добави: „Обсъдихме проблеми на сигурността, реформирането на ЕС, бюджетната дисциплина, а също и справянето с контрабандата“. Той похвали България за борбата й срещу трафика на хора и поддържането на границите. Благоденствието и сигурността са от значение.


"Търговските ни взаимоотношения са добри. Днес обсъждахме как допълнително да укрепим взаимоотношенията ни, говорихме как да отговорим на терористите и на бежанската криза", заяви Дейвид Камерън. Той заяви още, че би искал Великобритания да остане в реформирания ЕС. "Няма да е лесно, няма да се договорим отведнъж. Не очаквам да постигнем съгласие през декември, но със сигурност няма да отпуснем газта", каза британският премиер по повод предстоящата среща в Брюксел в средата на декември. След изявлението на британския си колега, българският министър-председател отчете, че безспорно България се справя много добре с шенгенската граница. "Забелязано е това от големите държави и от Великобритания", заяви Бойко Борисов. "С Дейвид Камерън имаме добро приятелство, винаги сме се подкрепяли на европейските съвети и аз му благодаря, че дойде тук", каза още Борисов. "Утре по мое предложение искам той да види, както се шегувахме с колегите, един урок по география, затова утре Дейвид, който е бил в Ленинград, Киев, ще има възможност да види и нашето море и граница", каза Борисов. "Надяваме се и занапред на подкрепата на Великобритания за кохезионните фондове, за инфраструктурните проекти", заключи Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и