03.12.2015 09:52

14 души убити при стрелба в Калифорния

Видян 1118 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Най-малко 14 души станаха жертва на масовата стрелба в калифорнийския град Сан Бернардино. „Предварителният брой, с който разполагаме в момента, е че там са починали 14 души. И според нашето преброяване други 14 души са настанени в различни болници със значителни наранявания“, съобщи пред репортери шефът на полицията в американския град, разположен източно от Лос Анжелис, предаде Фокус.
При престрелка с полицията един от заподозрените стрелци, който откри безразборен огън в калифорнийския град Сан Бернардино, беше "свален". „Знам, че е имало престрелка и заподозреният е свален“, заяви пред репортери сержант Вики Сервантес. Тялото беше показано на живо по телевизията, на фона на полицейски автомобили.
Малко по-късно стана ясно, че още един от предполагаемите нападатели е бил ранен от силите на реда, но първоначално не беше потвърдено дали е починал или е само е получил наранявания. Пострада и служител от силите на реда, но нараняванията му не са животозастрашаващи.



По неофициални данни около района на произшествието е намерено най-малко едно взривно устройство. На мястото бяха изпратени специалисти по обезвреждане на бомби.
Ликвидираните от полицията двама души се оказаха мъж и жена. Следователите успяха да установят самоличността на един от нападателите. Неговото име е Саид Фаруд. Източници твърдят, че вторият предполагаем извършител е брат на Фаруд. Остана неясно коя е жената, участвала в престрелката с полицията.
По данни на източник, разследващите органи са на мнение, че причината за трагичния инцидент, при който загинаха 14 души, а други 17 бяха ранени, може да е станала кавга на събиране. Един от нападателите е напуснал мястото, на което се е провеждало мероприятието, след което се е върнал с двама други съучастници. Не се изключва вероятността за "терористичен инцидент", подчертаха от ФБР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и