Свързани новини

30.11.2015 17:21

За 3 години Ченалова гушнала 5 млн. лв. от подкупи

Видян 2654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     За по-малко от 3 години нашумялата съдия Румяна Ченалова прибрала невероятната сума от 5 милиона лв. от подкупи, предава Всеки ден. Според изданието, това се твърди в оперативна разработка, отворена от МВР след изявлението на френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан тази пролет. Тогава дьо Кабан обяви Ченалова за една от гнилите ябълки на съдебната система. Магистратката неправомерно предрешавала редица търговски дела.


Ченалова, прочула се и с оправдателната присъда на двойния убиец от дискотеката Соло, неотдавна бе уволнена дисциплинарно от СГС. Срещу нея тече и проверка за мащабни далавери с раздаване на правосъдие срещу солидни суми.


Оказва се, че първите сигнали за корупционните действия на Румяна Ченалова датират още от средата на 90-те години, когато е зам.-окръжен прокурор на Стара Загора. Тогава съдийката наредила ареста на собственика на Загорка Злати Генчев за източване на дружеството. Малко след началото на процеса било доказано, че той е невинен. Атаката срещу бирения бос дошла от конкурентна пивоварна, подкупила Ченалова срещу 300 000 марки. След този случай съдийката се оттеглила и започнала да върти търговски дела. Сред ударите на Ченалова е уреждането и признаването на нереален дълг от 2,5 млн. долара към кипърска офшорка, която трябвало да получи парите от македонска фирма. Големият печеливш в случая е цигареният бос Тинко Василев. Срещу тях е заведено дело в Скопие. Тамошната прокуратура твърди, че двамата са взели по 800 000 евро.


Запознати обясняват пред Всеки ден, че като съдия в СГС Ченалова дала се разбере, че може да предрешава изхода на търговските дела срещу сериозна сума.


Един от клиентите й бил и фалиралият бос Георги Чопев, екс вносител на Манго. От благодарност за решение в негова полза, той и подарил палто на Живанши за скромните 30 000 лв. В друг случай, бизнесмен бил посъветван да купи на Ченалова часовник с диамант.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали