30.11.2015 17:01

Барбалов представи детайлно бюджета за 2016 г.

Видян 1297 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера се състоя публичното обсъждане на проекта на бюджет на Столичната община за 2016 г. Интересът бе голям от страна на гражданите, медиите и общинските съветници. Представени бяха прогнозите за приходите и разходите на общината за следващата година както и финансовата рамка на капиталовата програма.



1,180 млрд. лв. е бюджетът за 2016 г., стана ясно от думите на  Дончо Барбалов, зам.-кмет с ресор Финанси и стопанска дейност. По думите му, към края на януари се очаква да се внесе последният вариант на проекта за бюджет 2016 г.  Зелените системи, паркове и градини са приоритет, изтъкна той. Барбалов подчерта, че в транспортната инфраструктура е активната дейност в столицата. За догодина, освен реконструкция и основни ремонти, се предвижда и ремонт за малките улички.
По време на обсъждането постъпиха интересни предложения относно по-голямо участие на районните администрации в проектите с европейско финансиране, деинституционализация на социални услуги. Въпреки че срокът за предложения беше до 27 ноември, на практика всички  постъпили идеи до 15 декември могат да бъдат взети под внимание.
Следващите стъпки в подготовката на бюджет 2016 са обсъждания със социалните партньори и в рамките на консултативния съвет по бизнес, представяне на проекта пред групите в общинския съвет, както и обсъждането на семинар с общинските съветници и районните кметове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да