Свързани новини

29.11.2015 15:11

Ердоган вкара в затвора журналисти, разкрили връзката му с ИДИЛ

Видян 2008 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ангела Меркел обеща на Ердоган скорошно членство в ЕС, освен че Брюксел му даде милиарди от парите и на българския данъкоплатец да продължи да ни изнудва с „бежанци”. И неговата партия спечели дни по-късно парламентарните избори.

За да се подиграе на ЕС, турският сатрап арестува главния редактор на опозиционния вестник Джумхуриет Джан Дюндар, както и шефа на бюрото на всекидневника в Анкара Ердем Гюл, защото първи публикуваха снимки и материали, разобличаващи режима с доказателства за финансирането и въоръжаването на Ислямска държава от Ердоган.

Дори официален Вашингтон, посредством изявление на говорителя на Държавния департамент, изрази „безпокойство” от потъпкването на свободата на словото в Турция. В отговор, за да се подиграе и на американските си съюзници, които го подкрепиха дори при незаконното сваляне на руски самолет над Сирия, Ердоган нареди ареста на видния политически коментатор от другия вестник – Хюриет. Ертугрул Йозьок ще получи 5 години затвор, заради статията: „Хей, големецо, засрами се!”. Под който 19 минути се подписва с две ръце – виж коментара по-долу.

И понеже това не стига, службите на режима убиха опозиционно настроения виден кюрдски адвокат Тахир Елчи. Той бе гръмнат на пресконференция в Сур, по време на която разкриваше още за връзките на семейството на Ердоган с бизнеса на ИДИЛ – цистерните, които изнасят петрол оттам са на сина му, а танкерите, в които после се товари част от него са на зетя на турския президент, както и за прякото отношение на неговата диктатура към кървавите размирици в Кюрдистан и атентата в Анкара по-рано тази година. Напомняме, че терористичният акт в турската столица бе приписан на ИДИЛ, която се финансира, обучава и въоръжава директно от Ердоган и семейството му (за наш срам частично и с български оръжия), както пишат не само турската опозиционна и руската преса, но вече и най-тиражния немски Билд и авторитетният Вашингтон поуст.

Всичко това стана повод за многохилядни демонстрации в Анкара и Истанбул, но също в Рим, Варшава, Мадрид, на които нормалните хора осъдиха султан Ердоган.





Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а