28.11.2015 14:55

ГДБОП разби група фалшификатори

Видян 1711 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Задържаха фалшификатори на документи за араби, открита е униформа като полицейска, съобщиха от МВР. Спецакцията със служители на ГДБОП е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура.


 Повдигнати са обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел документни престъпления, в т.ч. подправяне и изготвяне на неистински лични документи на преминаващи през България нелегални мигранти.


Участниците в групата, на възраст от 22 до 57 години, са задържани на 26 ноември в София и Велико Търново при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група по чл. 321 от НК и за документни престъпления по чл. 308 от НК.


Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от ноември 2014 г. на територията на София, Велико Търново и Павликени. Членовете на престъпната група са подправяли, изготвяли и държали с цел продажба фалшифицирани лични карти, международни паспорти, свидетелства за правоуправление, баджове и други удостоверителни знаци.


При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити подправени документи и на лица с арабски имена, намерени са и наркотици.


Иззета е и униформа, която наподобява полицейска. Предстоя да се установи за какво е използвана тя. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 29 ноември 2015 г. от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража" за всеки от тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.