Свързани новини

26.11.2015 17:50

С над ½ млрд., които ще дадем, можем да изВИНЕТим цяла Европа

Видян 2601 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Световната банка изчислява колко би струвала пътната система, която ни предлага - минимум 479 млн.лв и максимум от 745 млн.лв. Срещу толкова пари могат да се построят системите на всички източноевропейски държави. Тази цена е толкова завишена, че дава и конкретния отговор защо няма критерии към компанията, която ще построи системата. Защото е очевидно, че цялата консултация е насочена към това за строител на системата да бъде избрана конкретна фирма, която няма да има опит в дейността и ще трябва да закупи оборудването или направо наеме като подизпълнител някоя от големите компании, които ПРОФЕСИОНАЛНО се занимават именно с това събиране на пътни такси.



Коя е фирмата - любимец да властта е пределно ясно, защото цели пасажи от доклада съвпадат с услугите, които предлага конкретна компания, която от неотдавна е на българския пазар. Същата тази компания има нулев опит в изграждането на подобни системи, нулев опит в събирането на пътни такси... но има правилните собственици.
Тънката „червена линия“ в доклада, която ни води до избора на „правилната“ компания е обект на отделен анализ, с който ще бъдат запознати компетентните органи със сигурност. От подобен анализ биха се заинтересували международните институции, занимаващи се с разкриване на борсови измами.



Европейските институции със сигурност вече са сезирани, защото освен открития опит да се насочи държавата към правилния изпълнител, Световната банка ни съветва да изградим система, която по-късно да бъде „преработена“ за да отговаря на европейския стандарт, който е задължителен EETS. Това ще бъде по-скъпо отколкото първоначалната инвестиция за изграждането. Тук изобщо смисълът е да бъде избрана една конкретна фирма без опит и без възможност да изгради система, отговаряща на европейския стандарт, а после след като вече тя е избрана, безкрайно да преустройва системата, докато един ден най-накрая бъде приета от Европа. И всичко това ще бъде заплатено от държавата - сиреч от всеки българин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци