Свързани новини

25.11.2015 17:23

Анкара е свалила самолета над Сирия, призна Белият дом

Видян 2077 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Белият дом официално заяви, че руският самолет е бил свален от турски изтребител във въздушното пространство на Сирия. Това заключение е направено от експерти въз основа на открита топлинна следа на самолета. След инцидента турските политици и длъжностни лица, са станали нежелани в Кремъл. "Ние нямаме никакви планове да провеждаме посещения в Турция или да приемаме нашите турски колеги тук", каза руският външен министър Сергей Лавров. „Научихме, че сваленият от нашите ВВС самолет е руски едва след изявлението на Москва по този въпрос“, оправда се за инцидента президентът на Турция Таийп Ердоган.


 


В същото време стана ясно, че Москва ще отговори на безпрецедентната агресия на Анкара, освен това ще използва всички средства за осигуряване безопасността на полетите в Сирия, включително зенитни комплекси С-300. Това съобщи руският президент Владимир Путин. "Проблемът не е само в този инцидент, проблемът е много по-дълбок. Целият свят вижда, че сегашното ръководство на Турция в течение на доста години провежда целенасочена вътрешна политика за ислямизация на своята страна," заяви президентът.


От своя страна руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че свалянето на самолета от Анкара може да доведе до отмяна на някои важни съвместни проекти. В резултат на това турски компании може да загубят пазарния си дял в Русия. Недоволството в Москва след случилото се расте. Демонстранти са разбили с камъни прозорците на турското посолство в руската столица. Междувременно беше съобщено, че вторият пилот на Су-24 e бил открит жив и е прибран от сирийската армия. Правителствената войска на Асад е предприела активно настъпление в района на падане на бомбардировача. Сирийските военни използват тежка артилерия и минохвъргачки по позиции на бунтовници в планинската местност, която е населявана от враждебните към правителството и към Русия туркменски племена.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион