24.11.2015 17:56

200 души останаха без път до дома си

Видян 1798 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Десетки жители на столичния квартал Драгалевци се събраха на протест срещу разрушаването на пътя към комплекса, в който живеят. В него има 3 жилищни сгради, населени от над 200 души, които реално могат да останат без достъп до домовете си. Служители на строителния контрол са изпратили вчера багер да премахне асфалтовия път, който минава през частен терен. Жителите на комплекса са застанали пред тежката машина, за  да  я спрат.
Но това е временно. От Дирекцията за национален строителен контрол са се заканили, че днес сутринта отново ще се опитат да премахнат пътя. Това разказа за 19' Мира Недева, която е жител на комплекса.



    Проблемът е от няколко години, в които се водят дела. Оказва се, че вече пътят е законен, собственикът е обезщетен още през 2008 г. и е без претенции. Но делото не е спряно в съда. Така на 24 ноември излиза Заповед за разбиване на асфалта по делото от 2005г., когато трасето не е било в регулация. Следва светкавична реакция от ДНСК, която се опитва да разруши пътя.
Според Закона след това Общината може да го изгради наново. Т.е. трябва да прахоса няколко милиона за да възстанови нещо вече съществуващо заради грешки в съда.
Кметът на район Витоша се е отзовал на проблема на гражданите и внесъл жалба, за да спре разрушаването, но тя не е била уважена. Жителите смятат, че  без подкрепата на Столичната община проблемът няма да бъде решен.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне