Свързани новини

23.11.2015 13:38

Експерти съветват как се оцелява при терористична атака

Видян 1010 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 В третия ден от безпрецедентните мерки за сигурност заради непосредствена опасност от атентат в Брюксел, белгийските медии разпространяват съвети за оцеляване, предаде БТА.


 Още в първите секунди на нападение с безразборна стрелба хората трябва да залегнат и да се престорят на умрели, съветват експертите. Отбелязва се, че рядко терористите довършват с контролен изстрел падналите на земята.


Препоръчва се да се изчака момент за бягство, в който нападателите презареждат оръжията си. Когато се чуят изстрели, най-добрият изход е бягството, но ако това е невъзможно, добре е хората да се скрият и непременно да включат телефоните си на тих режим.


В случай, че оръжието е насочено право в някого, спасение може да бъде той да изрече Аллах Акбар (Аллах е велик). Отчита се, че при атентатите от 13 ноември в Париж някои от хората са били пожалени от терористите благодарение точно на този израз, използван навреме.


Съпротивата за обезвреждане на нападателите също е възможност, но в момент, когато те са разсеяни или се затруднят с оръжията си. Даден е пример с предотвратения атентат във влака по линията Амстердам-Париж от август, когато пътници (военни от армията на САЩ в отпуск) успяха да обезвредят нападателя, докато той опитваше да презареди засеклия си автомат.


Трети ден за жителите на Брюксел остават затворени метрото, училища, детски градини и университети - нещо небивало в Белгия. Следобед се очаква властите да направят преоценка на ситуацията, на равнището на тревога и мерките за сигурност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец