23.11.2015 11:00

Великобритания ще даде $270 млрд. за военна техника през следващите 10 г.

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Великобритания ще похарчи над 178 милиарда лири (270 млрд. долара) за военна техника през следващите 10 години.


Това съобщи премиерът Дейвид Камерън за в. Дейли телеграф.


"В следващото десетилетие ще инвестираме над 178 млрд. лири в покупката и поддръжката на военна техника, като се предвижда да удвоим средствата за подпомагане на силите със специално предназначение", посочи премиерът.


"Както недвусмислено ни напомниха убийствата по улиците на Париж, Ислямска държава не е някакъв далечен проблем на хиляди километри от нас, а пряка заплаха за сигурността ни. Затова искам британските граждани да знаят, че имат правителство, което съзнава важността на националната ни сигурност и ще вземе всички необходими мерки да гарантира безопасността на страната ни", подчерта той. Ще представим в парламента подробен план за подпомагане на въоръжените сили, полицията за борба с тероризма и разузнавателните агенции с ресурсите, необходими им, за да унищожат тероризма и да са справят с множество други заплахи, пред които сме изправени в нашия все по-опасен и несигурен свят", казва Камерън.


Икономическата и националната сигурност вървят ръка за ръка, така че в центъра на стратегията ни е решението да осъществим дългосрочния си икономически план и да използваме възобновената си икономическа сила, за да инвестираме допълнително в сигурността си, подчертава той.


 "Ще се заемем енергично с отровната идеология на ислямисткия екстремизъм и ще се пренасочим бюджета си за помощи към подпомагане на уязвими и съсипани държави и райони, за да предотвратяваме конфликти и да насърчим създаването на условия за благоденствие по света, което означава върховенство на закона, добро управление и развитие на демокрацията", допълва премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак