10.11.2015 15:00

Скандални записи отварят бездна пред повторение на 2013 г.?

Видян 3944 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главни действащи лица и изпълнители: Владимира Янева, ексшеф на Софийския градски съд,  Румяна Ченалова, съдия, нейна заместничка, Георги  Колев (Жоро) - председател на Върховния административен съд, Сотир Цацаров – главен прокурор, Бойко Борисов – премиер, Христо Иванов – правосъден министър (виден радетел срещу задкулисието и за съдебна реформа, протестър), Бойко Рашков – бивш шеф на следствието, бивш депутат от БСП:

"ВЯ: …. Жоро ми се обади и ми каза, че най-вероятно няма да могат да съберат гласове да ме отстранят. Но ми каза: „По-добре да те отстраниме“, защото той законът знаеш ли как е – когато е образувано срещу тебе производство, могат да те отстранят, тоест преценка. Обаче когато си привлечен като обвиняем, трябва да те отстранят, тоест императивно. И сега, ако те днеска не ме отстранят, той(явно главният прокурор, б.р.) ще ме привлече (към наказателна отговорност – б.а.), което е още по-лошо. Тоест, по-добре да ме отстранят“.
Мъж: Цецо натиска яко.
ВЯ: 100%, 100%…
Мъж: Побъркал се е, побъркал се е!
ВЯ:Бойко е натиснал страшно много главния прокурор, направо го е подлудил. Той снощи, като ми се обади, ми вика: “Т‘ва е най-малкото, което успях да направя в тая цялата ситуация.”
ВЯ: Бойко на министерски съвет вика Христо Иванов и му казва: „Иди там и виж, занимай се с тия съдийски разрешения за СРС-та. И виж какви са нарушенията и постави въпроса пред ВСС.“
Това става в сряда на заседание на Министерски съвет.
Сряда вечерта се вижда с главния прокурор и му казва да ме опраска…
РЧ: Това Бойко?
ВЯ: Бойко! После ще ти кажа кое от кой знам, първо ти казвам фактологически едно след друго как следват…
Значи сряда на Министерски съвет… Преди това Бойко Рашков е бил при него и му е занесъл доклада и той го е гледал.
Значи, сряда на Министерски съвет го казва това на министъра – виж ги там тия съдийски разрешения и постави въпроса на Съвета… Вечерта в сряда се вижда с главния прокурор и му казва да ме опраска.
В четвъртък министърът на правосъдието поставя въпроса, като пристига и Бойко Рашков Като министърът на правосъдието казва, че го е поканил пред ВСС.
Обаче се изпуска и казва: „Ние вчера, като се видяхме с него…“ Т.е. – Бойко Рашков и министърът на правосъдието са се видели в сряда…
РЧ: Така…



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Превърнете активността си в предприемчивост

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Превърнете активността си в предприемчивост,