Свързани новини

06.11.2015 13:24

Горанов: Полицаите да не напускат, 20-те заплати остават

Видян 1537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Препоръчвам на служителите на МВР да запазят самообладание и да не напускат системата - 20-те заплати при пенсиониране действат и ще продължат да действат. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в парламента във връзка с протестите на служители на МВР, предаде „Фокус“.


„20-те заплати действат и ще продължат да действат. Аз препоръчвам да запазят самообладание и да не напускат“, каза той. „Независимо, че имаме подобряване на пазара на труда, не смятам, че състоянието му е такова, че много лесно и много бързо човек може да си смени работата“, каза Горанов.


По думите му, с готвените промени в системата на МВР тя се реформира като по този начин се освобождава ресурс, който няма да бъде отнеман от системата. Според него служителите не би трябвало да напускат системата, защото вече са обявени отстъпките, които е готово да направи правителството.


Горанов заяви, че не смята, че има напрежение между него и министрите от силовите ведомства заради бюджета. „Лично получих задоволство от министър Николай Ненчев, че дебатираните в края на месец април 2015 година на КСНС теми са постигнати. В този смисъл ние спокойно можем да заявим пред нашите партньори, че посоката която сме поели е удовлетворителна за тях“, каза Горанов.


Той каза, че дебатът за бюджета ще се води максимално прозрачно. Министърът на финансите отново разясни отстъпките при готвените промени в системата на МВР. „Много пъти сме коментирали, че силовите системи са недостатъчно финансирани“, посочи той. „Категоризацията няма да се отрази върху заплащането на служителите“, заяви Горанов като каза, че тя ще освободи ресурс и ще възстанови една справедливост при хората, които работят в администрацията да бъдат в 3-та категория труд, а тези които са на полеви дейности ще бъдат на първа категория труд.


„Тези неща са многократно обсъждани с министър-председателя Бойко Борисов. Нали не се съмнявате, че знаем, че те са доста консервативни и реакционно настроени към всякакъв опит за промени. Многократно сме ги дискутирали“, каза Горанов. „Искам да ви уверя, че през цялото време премиерът е бил наясно с това, което се готви“, заяви той и каза, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е бил наясно с готвените промени, когато проектът на Закон за държавния бюджет е бил одобрен от правителството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а