Свързани новини

05.11.2015 09:58

15 хил. души напускат МВР?

Видян 1789 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато не бъде оттеглен текстът от проекта за държавния бюджет в частта му, засягаща целия сектор "Сигурност" – от параграф 9 до параграф 16, няма да седнем да преговаряме. От 10 до 15 хил. човека, вероятно, ще напуснат системата.


Това каза за Хоризонт зам.-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Борислав Мазнев във връзка с протестите на полицаите.


"Ние настояваме в МВР да има реална реформа, но това не е реформа, а е орязване на социалните права и обезщетения на служителите в МВР. Реформа е нещо, което подобрява положението в системата. Това как ще подобри положението в системата. Ще приемем всяка конструктивна промяна, която ще доведе до промяна на положението, ние ще я приемем. След Нова година няма да има кой да пази границата и пожарникари, които да се отзоват на сигнал. Някой се опитва да убие полицията. Тонът на премиера Бойко Борисов беше крайно заплашителен. Бяха ни отправени заплахи и в министерството от страна на вътрешния министър Румяна Бъчварова за наказание, уволнение и съд, защото действията на колегите ни били незаконни.


Той обясни, че обществото подкрепя полицейските протести.


Тези протести не са свързани само с финансови искания на служителите в МВР, а са в защита на българското общество. Това, което се предвижда като промяна в бюджета и орязването на социалните права на служителите в системата, доведе до рязък спад на броя на полицаите, които осъществяват пряка работа на терен, охрана на държавната граница и борба с престъпността. Това рязко ще доведе до повишаване на криминогенните фактори. Не смятам, че срещаме негативизъм. Срещаме го само в някои платени медии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния