04.11.2015 16:32

Столичната община събра 452 млн. лева от данъци

Видян 1031 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

452 млн. лв. са собствените приходи на Столичната община за тази година, което е с 34 млн. лв. повече от предходната. Това каза пред Фокус зам.-кметът на СО по финансовите въпроси Дончо Барбалов.  По думите му, до края на октомври са изпълнени 80% от годишния план. Според него положителните резултати са постигнати с големи усилия за повишаване събираемостта на данъците и предоставяне на допълните услуги за гражданите.


„Обединихме базата данни и дадохме възможност всеки да плаща, в който отдел му е удобно. Имаме плащания и справки онлайн, могат да се правят справки чрез мобилни приложения. Въведохме ПОС терминали в нашите данъчни отдели“, обясни Барбалов. „Всичко това улеснява данъкоплатците, които желаят да плащат своите данъци“,  коментира още заместник-кметът на СО. За тези, които не желаят е засилен контрола и е увеличен броят на ревизиите.


Дончо Барбалов каза още, че приоритетите в инвестиционната програма на Столичната община са секторите Екология, Транспорт и Образование. Всяка година в София се заделят 95 млн. лв. за градския транспорт, овен приходите, които се събират от таксите за синя и зелена зона, каза Дончо Барбалов. Той посочи още, че снегопочистването в столица е обезпечено от финансова гледна точка.


Заместник-кметът на София заяви, че до края на ноември ще бъде представен проектобюджетът на общината за следващата година. Целта е да има балансиран бюджет, за да може да се инвестира в ново строителство и поддръжка на старото, обясни Дончо Барбалов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените