30.10.2015 13:35

ПЕС с мащабна конференция за бежанците в Ливан

Видян 1180 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мащабна конференция за бежанците организира утре Партията на европейските социалисти в Бейрут, Ливан. В нея ще участват прогресивните партии от Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Дебатите ще бъдат фокусирани върху причините за конфликтите и хуманитарната криза с бежанците, както и възможни мерки за подкрепа на страните, които дават подслон на най-голям брой бежанци – Ливан, Йордания и Турция.


„ПЕС е единствената европейска политическа партия, която идва на място – в епицентъра на бежанската криза. В Ливан всеки четвърти е бежанец. С нашите партньори ще потърсим начини да бъдат гарантирани достойните условия за живот за тези хора, както и възможността те да се върнат по домовете си“, заяви Сергей Станишев.


Сред гостите на конференцията от Европа ще бъдат европейският комисар за хуманитарна помощ Христос Сталианидис, лидерът на парламентарната група на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела, лидерът на холандската партия на труда Дидерик Самсон, евродепутати, депутати от Италия и Обединеното кралство.  Сред участниците от региона ще бъдат представители на прогресивни партии от Ливан, Йордания, Сирия, Ирак, Египет, Тунис, Алжир, Бахрейн, Йемен, Мароко и Палестинската автономия, както и представители на международни и неправителствени организации и агенции на ООН.


След конференцията, лидерът на ПЕС и участниците ще посетят няколко бежански лагера, за да се запознаят с условията и проблемите на място. Ливан вече е изправен на ръба на възможностите си – държавата дава подслон на общо над 1.3 млн. бежанци, които представляват една трета от населението на страната.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева