Свързани новини

13.01.2009 09:29

“Орландовци” – гето до центъра на София

Видян 33702 пъти | Коментари 0
Гласували 41 рейтинг: 2.4146
много слаба слаба добра много добра страхотна

В непосредствена близост до центъра на София се намира едно от най-отявлените гета на града – кв. “Орландовци”. Районът е само на 3-4 км от пъпа на столицата, но това не пречи да заема челно място по престъпност.


“Орландовци” разполага с много къщи, освен с блокове. Това го прави едно от любимите места на обирджиите, тъй като в домовете се влиза по-лесно и незабелязано. Повечето от местните жители са наплашени от постоянните набези върху собствеността им са се подсигорили с блиндирани врати или с по няколко брави. За честите золуми обикновено са набеждавани представителите на ромското малцинство, което има сериозно присъствие в района.


Както в “Орландовци”, така и в съседният кв. “Малашевци” е осеяно с незаконни постройки. Ромите са опънали катуните си навсякъде, тук таме се извисява някоя луксозна постройка, издигната от местен тартор. Парите най-вероятно са дошли от наркотиците, които се намират безпроблемно в квартала, или от проституция. Кабелите за електричество висят в опасна близост със земята. Вероятно не малка част от мрежата е незаконна.


Страхът е присъщ за нощната разходка в района. Присъщи са и грабежите в централните и малашевските гробища. Въпреки забраната за градските райони “Орландовци” и околните квартали са популярни с развитието на животновъдството. Освен в къщите, кокошки, прасета и други животни могат да се видят и по балконите на блоковете. За улично осветление не може и дума да става. Ако лампите в центъра например светят частично, то в “Орландовци” или са изгорели и потрошени, или изобщо липсват такива. Преминавайки в саседния “Бенковски” сървайварите ще попаднат в истински мрак, макар да се намират в европейска столица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата