29.10.2015 15:22

Саркози: Съдбата на Русия е да бъде велика световна държава

Видян 1233 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент на Франция Никола Саркози призова западните държави да не изолират Русия, а да направят избор в полза на сближаването и диалога, предаде ТАСС.

„Не бива сега да се връщаме към причините за изпитанията, на които са подложени нашите отношения – това е отговорност на всички“, отбеляза той в лекция пред студенти в Московския държавен университет за международни отношения.


„Всеки път, когато между нас възникне недоразумение аз чувам два гласа: или ще живеем в конфронтация, или в диалог; или ще се отдалечим, или ще се сближим“, каза политикът и призова да се „направи избор в полза на сближаването и диалога“. „Отдалечаването един от друг е грешка. Русия и Франция се нуждаят да работят заедно“, допълни той.



Никога не съм бил един от тези, които се опасяваха от завръщането на Русия на международната сцена, защото винаги съм смятал, че съдбата на Русия – това е да бъде велика световна държава, а не регионална“, отбеляза Саркози.

"Въздушните удари не могат и няма да бъдат достатъчни" за постигането на тази цел, добави той. "Не можем да продължаваме с две паралелни коалиции, сякаш ситуацията там не е достатъчно сложна", изтъкна още той, визирайки коалицията начело със САЩ и коалицията около Русия.

"Тези две коалиции трябва да се обединят в една. Това е единственият начин да се стигне до политическо решение", подчерта Саркози.

На въпрос за съдбата на президента Башар ал Асад той изтъкна, че "човек, който има на съвестта си смъртта на 250 хил. свои съотечественици, не може да представлява бъдещето на страната".

"В един момент той ще трябва да си отиде", но "неговото тръгване не трябва да се поставя като предварително условие", добави Саркози.


Саркози пристигна на посещение в Москва в сряда. Програмата му включва и среща с руския президент Владимир Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и