Свързани новини

26.10.2015 17:24

7 души в болница, а 36 са потърсили медицинска помощ от Арена Армеец

Видян 1400 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В ситуация на хаос, напрежение и припаднали хора при предаването на изборните протоколи в София се оказаха членовете на секционните комисии.
„Жена е направила спонтанен аборт в зала Арена Армеец, защото е била член на изборна комисия. 36 души са потърсили медицинска помощ, 7 души са хоспитализирани. Седем екипа на Спешна помощ има пред залата“. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев, който отговаря за изборите.
А зам.-председателят на ЦИК Мария Мусурлиева, заяви: „Не останах с впечатление, че има чак такива ексцесии. Не видях хвърчащи линейки, не видях припаднали хора. Видяла съм спящи хора”, предаде БЛИЦ.
Нещата излязоха от контрол в ранните часове вчера, след като омаломощените от чакане и изнервени от мудната обработка на протоколите членове на секционни комисии, започнаха да припадат.



Заключени в залата, те отправиха зов за помощ чрез залепени листа по стъклата на входа с надписи : Помощ, SOS, Заклещени сме, както и изписани и телефони.
„Искам да призова ЦИК да бъде гъвкава в такава сложна ситуация. От Министерския съвет излязохме с предложение бюлетините да бъдат оставени за съхранение под надзора на МВР, за да може хората да бъдат освободени. Това не се прие от ЦИК", обясни Дончев.
„Има нарушение на човешки права“. Това констатира омбудсманът Мая Манолова пред Канал 3 по повод кризисната ситуация. Тя  настоя ЦИК да привлече повече експерти, които по-бързо да приберат изборните книжа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион