Свързани видео

23.10.2015 16:03

Десант на НАТО се препъна на португалски плаж

Видян 1473 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-големите учения на НАТО след епохата на "Студената война" Trident Juncture 2015 се оказаха доста трудни за военнослужещите от Алианса, съобщава португалското издание El Observador. Десантните катери успяха да изпълзят на брега едва при втория опит заради силния прибой. След това военната техника на НАТО затъва в пясъка на брега. Морските пехотинци се опитали да извадят буксуващата техника с бутане, но усилията им не се увенчали с успех.


Според подполковник Ерик Хамстра от военната пехота на САЩ обаче "всичко е преминало добре". "Морските пехотинци поработиха добре. Ученията станаха отлична възможност сега, когато автомобилите затънат в пясък, морските пехотинци да се научат как да ги вадят", коментира той.


За да оправдаят очакванията на журналистите, три бронетранспортьора LAV-25 с военни се изкачиха по склона и преминаха покрай репортерите.


 На 21 октомври на територията на Испания, Португалия и Италия започна активната фаза на ученията на НАТО Trident Juncture 2015, които са най-големите през последното десетилетие и ще продължат до 6 ноември. В тях участват 36 000 военнослужещи от 30 страни, в т.ч. и България, както и Австрия и Швеция, които не са членки на Алианса. В маневрите са задействани 140 самолета и 90 подводници и кораби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби