Свързани новини

23.10.2015 10:47

Орбан: Ако Гърция не защити границите на ЕС, ще го направи Унгария

Видян 1850 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента Европа е богата и слаба, което е възможно най-опасната комбинация. Това означава, че самите ние не можем да отговорим на собствените предизвикателства, каза унгарският министър-председател Виктор Орбан, съобщава БГНЕС. Според него Турция е стратегически партньор, но предупреди, че Европа не трябва да позволява да се търси решение за сегашната мигрантска криза в други страни. „ЕС трябва да защитава границите си в противен случай ще бъде ранена. Мигрантската криза може да дестабилизира цяла Европа, а решението трябва да се търси без лицемерие и фарисейщина“, каза унгарският премиер. Според него не става въпрос за мигратнска вълна или бежанска криза, а за „мигрантско движение на икономически мигранти, бежанци и чужди бойци“. В тази мигрантска вълна има много „горещи лица“ от Сирия, Ирак, Афганистан, Пакистан и Африка. „Съпричастен съм с хората, които са напуснали домовете си.


Мигрантите са жертва на управлението в техните страни, но и на погрешните политически решения на международната общност, включително ЕС, както и на трафикантите на хора. Приемайки ги за жертви, ние не може да се превърнем самите ние в жертви. Нашето морално задължение е да ги върнем обратно в техните домове и страни. Гарантирането на европейски начин на живот не може да бъде нашата цел. Всеки един има право на достойнство и сигурност, но нито германският, нито унгарският начин на живот не са основно право на всички хора на планетата“, заяви Виктор Орбан. „Ако ЕС не може да защити външните граници в Гърция, източната врата на Балканите, тогава ще трябва да се защитават границите на Запад. При тази ситуация това ще трябва да направят Унгария и Словения“, добави още той.


Повече от половин милион души от Сирия, Ирак, Афганистан, както и от страни от Азия и Африка са преминали през Средиземно море в опит да стигнат до Европа. Голяма част от мигрантите, намиращи се на континента, пристигат от Турция в Гърция, която отказва да ги регистрира. Вместо това властите в Атина организирано транспортират мигрантите до северната си граница, откъдето те по т.нар. Западнобалкански маршрут през Македония, Сърбия и Хърватия тръгват за Европа. Македонският президент Георге Иванов предупреди вчера, че положението вместо да се подобрява рязко се влошава. Иванов съобщи, че има дни когато в страната от Гърция влизат по 1000 души на час. Македония не е получила никаква финансова помощ от ЕС до момента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог