Свързани новини

23.10.2015 10:30

Дипломатически прецедент - на среща Лавров, Кери, Джубейр и Синирлиоглу

Видян 1593 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителите на руската и американската дипломация - Сергей Лавров и Джон Кери, се срещат с колегите си от Саудитска Арабия и Турция - Адел ал Джубейр и Феридун Синирлиоглу във Виена, за да обсъдят ситуацията в Сирия и Близкия изток. В Москва се надяват, че предстоящите преговори ще се превърнат в стъпка към създаването на широка коалиция в Сирия.


Четиристранното заседание е дипломатически прецедент и знак за международния отзвук на гражданската война, отнела живота на повече от 250 хил. души от март 2011 г. досега, съобщава АФП.


Позициите на четирите страни остават антагонистични по сирийския въпрос. Американците и техните съюзници подкрепят сирийските бунтовници, врагове на режима в Дамаск.


Русия пък е ключов съюзник на президента Башар Асад, като преди три седмици започна кампания от бомбардировки в Сирия, насочени срещу терористите. Според Вашингтон обаче целта на Кремъл по-скоро е да спаси сирийският президент.


Също в австрийската столица предстои среща и на квартета от посредници за постигане на мир в Близкия изток (Русия, САЩ, ЕС и ООН). Те ще призоват израелските и палестинските лидери да смекчат риториката и да успокоят обстановката. Девет израелци починаха, след като бяха намушкани с нож, застреляни или блъснати с кола от палестинци от началото на месеца, а 48 палестинци, включително 24-ма нападатели, сред които и деца, бяха убити от израелските сили за сигурност в отговор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате