22.10.2015 17:10

Орлин Алексиев: Гласувате за себе си на тези избори

Видян 5324 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Господин Алексиев, в кампанията за местните избори в София много се говори за пари, как стоят нещата наистина е въпросът към Вас като досегашен и бъдещ председател на бюджетната комисия на Столичния общински съвет?


Направеното е много, госпожа Фандъкова подробно разказа в кампанията и за 130-те километра нови и реновирани улици и булеварди, и за 80-те нови детски градини, и за 3-те нови училища, каквито се построиха за първи път от 30 години, за втория лъч на метрото и всичко останало, което свършихме. За 8-те години, откакто ГЕРБ има абсолютно мнозинство в Столичния общински съвет,  10 пъти нарасна инвестиционната програма на общината – от 70 на 700 милиона лева. В новия мандат, който започва веднага  след изборите в неделя приоритетите вече са ясни и са заложени в бюджета за идната година. За да разберат хората, че е важно да гласуват, защото гласуват за себе си, ще кажа, че основен акцент са инвестициите в кварталите.


Звучи доста общо, кажете какви са конкретните проекти...


Ще изборя само някои от конкретните проекти за 2016 г., която започва само след 2 месеца. Над 40% вдигаме вложенията в ремонт и поддържане на улиците в кварталите, над 30% повече пари ще се дадат за междублоковите пространства, за осветлението. Освен, че ще открием 8 нови детски градини, ще санираме и реновираме общо 25 училища и ОДЗ. Ще построим два нови блока социални жилища в Красна поляна. Специално искам да подчертая, тъй като и досега беше мой приоритет като общински съветник – увеличаваме инвестициите в масовия спорт – и салоните на училищата, и нови съоръжения, и фитнесите на открито в парковете. Всичко това са инвестиции в жилищните комплекси. Продължаваме активно да озеленяваме – Северният парк е първият от много обекти, които правим в кварталите на София. Разбира се, ще се влагат повече пари и в централната градска част – не само в площади и археология, но и в нови учебни заведения. Специално ще отбележа, че предстои реновиране и на две знакови общински сгради – Младежкия дом на ул. Кракра и театър „София”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а