19.10.2015 14:16

Отлив на спестявания от банките?

Видян 1988 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българите теглят или не внасят толкова спестявания в банките. Проблемът е голям. Липсата на банкова статистика, откакто Димитър Радев е шеф на БНБ, която отдавна се коментира в професионалните кръгове явно е свързана с това. Вчера най-големият трезор у нас – Уникредит Булбанк официално частично го призна:


„Българинът все по-често търси алтернативни форми за спестявания и инвестиции. Това е един от основните изводи в последния анализ на УниКредит Булбанк. Причината е в тенденцията за постепенно намаляване на лихвите по депозитите не само в България, а и в Европа. Към края на август привлечените средства в банките  достигат близо 41 млрд. лв., като се наблюдава забавяне в темповете на нарастване в сравнение с предходните години”.


„Забавяне в темповете на нарастване в сравнение с предходните години” е завоалираният начин да се признае горчивата истина. Неработещата икономика, неотворените европейски програми, влошаващият се бизнесклимат, сривът в туризма, забавените заплати – ето основните фактори, които определят причините. Прогнозите са безрадостни и именно по тази причина банкерите започват да насочват спестителите към „алтернативи”  като игра на световните борси, посредством т.нар. „фондове с целева доходност”.


Това, за което не ги предупреждават е, че след срещата ОПЕК-Русия-Иран след дни предстои елиминиране на шистовия добив, което ще повлече не само фалити в този сектор, но оттам и на инвестиционни банки и фондове в Щатите, на борсите им, а оттам и на останалите в света, както още преди месеци цитирахме в 19’ да предвиждат международни икономисти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева