16.10.2015 15:24

ГЕРБ: Прокуратурата да провери за подмяна на вота в София

Видян 1368 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В последните няколко дни двама от кандидати за кмет на София тиражират в публичното пространство информация за подготвена схема за манипулации на вота в столицата. Всеки български гражданин, в това число и хората, заемащи публични длъжности, които разполагат с информация за престъпления, са длъжни да уведомят веднага разследващите органи, за да бъде извършена незабавна проверка. Недоумение буди фактът, че нито кандидатът за кмет на София на БСП Михаил Мирчев, нито кандидатът за кмет на коалиция „Сердика“ Георги Кадиев не са предоставили факти за твърденията, които разпространяват, на компетентните органи. ПП ГЕРБ още вчера внесе сигнал до главния прокурор, в който поискахме твърденията, които разпространяват двамата политици, да бъдат проверени своевременно.



Настояваме двамата кандидати за кметове да предоставят на разследващите органи всички факти, с които разполагат. Ако не го направят, каквото е поведението им до момента, основателно ще смятаме, че те съзнателно разпространяват лъжливи твърдения. Тези опити за манипулация биха имала два ефекта. От една страна, да откажат повече граждани от това да упражнят правото си на глас. А от друга, тези кандидати да намерят предварително оправдание за своя изборен резултат.
Призоваваме българските граждани да бъдат активни, да упражнят правото си на глас, защото това е единственият начин ефективно да се противопоставим на всички манипулации, които се правят в последните седмици преди изборите.
Организацията на изборния процес се осъществява от Централната избирателна комисия, Общинските избирателни комисии и Секционните избирателни комисии, които спазват разпоредбите на Изборния кодекс. Напомняме, че този Изборен кодекс беше изготвен и приет изцяло от БСП в миналото народно събрание.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв