16.10.2015 09:47

Афганистанец е застрелян на границата

Видян 2815 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Афганистанец е бил застрелян при инцидент на българо-турската граница тази нощ, докато група от 50 мигранти са опитали да пресекат границата към България в района на град Средец, съобщава Гласове. Пред БНР главният секретар на МВР Георги Костов потвърди, че вероятната причина за смъртния случай е рикошет от куршум, изстрелян във въздуха, с цел да спре идващите мигранти, които са оказали съпротива. От началото на мигрантската криза в Европа, това е първият случай при който е застрелян човек, прекосил сухопътната външна граница на държава членка на ЕС.


 


Наш граничен патрул от граничари и полицаи в района на ГПУ Средец се е натъкнал на 50 нарушители, незаконно проникнали в страната ни. Всичките нарушители към момента са задържани, на видима възраст между 20 и 30 г., във видимо добро състояние, най-вероятно с афганистански произход. По време на задържането имаме данни, че са оказали съпротива. Един от служители е произвел изстрел и, по негови думи, от рикошет е пострадал и впоследствие е починал един от нарушителите на държавната ни граница. Извършват се процесуално-следствени действия оглед на местопроизшествие от следовател от Окръжна прокуратура Бургас, по чиято съдебна юрисдикция е местопроизшествието, заяви главният секретар на МВР Георги Костов.


 


По думите му служителят, който е стрелял, е с дългогодишен опит.


 


Засегнатият в тила мигрант е починал по-късно в болница. Останалите нарушители са били задържани. Категорично беше опровергана първоначалната информация за престрелка между мигрантите и българския граничен патрул. Окръжната прокуратура в Бургас е образувала досъдебно производство по случая. На мястото на инцидента е командирован наблюдаващият делото прокурор Десислава Трифонова.


 


 


Имаме задържани 54 нарушители в района на това местопроизшествие. Мястото, през което са проникнали е силно пресечено, гориста местност, охранява се от интегрираната ни система и пробивът е регистриран. Поводът служителите ни да са там е точно засеченият пробив в интегрираната система, заяви Георги Костов, който уточни, че държавната ни граница не се охранява човек до човек.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще