15.10.2015 13:23

Българките най - дебели в Европа през 2030 г.

Видян 1306 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2030 г. в България ще са едни от затлъстелите жени в Европа, според доклад, изнесен на Европейския конгрес по затлъстяване в Прага.


Софиянци се оплакват масово от висок лош холестерол и липса на енергия. Това е един от основните изводи в проучване за здравето на българина.
Проучването е направено от Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки, предаде БНР, цитирана от Dir.bg.

То е обхванало 5 хиляди души в цялата страна и е част от Националната кампания – "За нашето здраве", подкрепена и от Българския фармацевтичен съюз.

Факторите, които вредят и се свързват пряко с начина на живот на софиянци, са ежедневният стрес, пушенето и неправилното хранене, обясни експертът от Асоциацията на хранителните добавки Любомир Остев.

"По-притеснително в София е, че младите хора до 25-годишна възраст, 33,7 процента от тях, пушат. Лош холестерол и липса на енергия са двата основни проблема, от които се оплакват софиянци", каза Остев.

Данните от проучването в страната сочат, че младите хора до 25-годишна възраст не се хранят правилно, пушат и употребяват алкохол. Признават, че са обездвижени, но нямат наднормено тегло.

Този фактор обаче придобива други измерения при хората над 35 години, където над 30 процента признават, че имат проблем с килограмите.

Любомир Остев обясни още, че най-здравословно живеят хората между 46 и 65 години. Той препоръча повече движение и полезна храна, както и по-честа консумация на риба.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей