Свързани новини

13.10.2015 17:11

Следствието: Разлята течност е причината за Витиня

Видян 2362 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като от 19 мин  първи съобщихме, че причината за безпрецедентната верижна катастрофа в тунела Витиня е разлята течност, информацията вече се потвърди и от следствието.


Както е известно 2 дни след случилото се властите твърдяха, че несъобразена скорост е довела до автомелето.


Припомняме, че при инцидента в четвъртък трима души загинаха, а десетки пострадаха тежко. Случилото се може да бъде определено като катастрофата на века в бг историята.


От прокуратурата съобщиха, че до месец се очаква да излязат и категоричните резултати от пробите взети от мястото на зверския инцидент.


Всички свидетели са разпитани, а версиите по които работи следствието са поне 3. Не е изключена и вероятността за случайно деяние.


За оставки в Пътната агенция настоя депутатът от Патриотичния фронт Валентин Николов. Той е един от катастрофиралите в тунела и разказва:


 "Имаше разлята течност на пътя в тунела Витиня, не знам дали беше нафта, масло, нито кога и по какъв начин се е разляла, но имаше". Според него настилката е била абсолютно хлъзгава както при поледица. Автомобилът му е един от първите катастрофирали в тунела.


"Веднага след това започнаха да се блъскат всички останали в нас.", каза Николов. Той допълни, че линейките и полицията са дошли на място след втория час.


За наличието на разлято масло по магистрала Хемус обясни в петък и близък на пострадал мъж в мелето. Жервата е автомобилен пилот, който в деня на зверската катастрофа е пътувал с модерно возило, с всички хайтек системи за безопасност. Въпреки това, течността е направила пътя много хлъзгав,  шофьорът губи контрол над суперколата и на влизане в тунела се нанизал в другите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат