12.10.2015 14:00

КАТ започва проверки на автомобилите за зимата

Видян 1209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започват проверките на автомобилите за пригодността им за движение при зимни условия. Това каза пред Агенция "Фокус" началникът на отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев. Той отправи съвет към водачите на моторни превозни средства на първо място да проверят техническото състояние на автомобилите си.


"Препоръчително е шофьорите да си подменят гумите, защото имат много важен ефект – спират по-бързо с по-малко разстояние, особено когато изскочи рязко някой пешеходец на пешеходна пътека. По този начин може да се избегне удара с него, защото разстоянието от около метър-метър и половина понякога е фатално за спирането на автомобила", уточни комисар Тенев.


По думите му най-честите грешки на водачите с промяната на метеорологичните условия, са свързани с отвличането на вниманието - говоренето по мобилни устройства, неоценяване на ситуацията, неоценяване на хлъзгавия участък от пътя. "Късно се реагира на спиращия пред тях автомобил. Общо взето шофьорите са невнимателни", каза още комисар Тенчо Тенев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни